Πανηγυρικά τελέσθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας οι ιερές λατρευτικές συνάξεις για την εορτή του προστάτη Αγίου της Ενορίας. Συμμετείχαν ιερείς της πόλεως και πλήθος πιστών Χριστιανών, με επικεφαλής τους τα πρώτα φέροντας στην πόλη.

Ο Σεβασμιώτατος, λαμβάνοντας αφορμή από το Αποστολικό Ανάγνωσμα, ανέπτυξε στο πολυπληθές εκκλησίασμα την σχέση η οποία θα πρέπει να διέπει το ποίμνιο με τον τοπικό Επίσκοπο και έφερε ως παράδειγμα την σχέση σεβασμού, αγάπης και τιμής των κατοίκων των Μύρων της Λυκίας προς τον Επίσκοπό τους Άγιο Νικόλαο. Πριν από την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε πανηγυρικά η Περιφορά της ιερής Εικόνας του Αγίου Νικολάου στις κεντρικές οδούς της αγοράς της πόλης και του λιμένος –πρώτη λιτάνευση μετά την έναρξη της πανδημίας– στην οποία συμμετείχαν ευλαβικά το Λιμενικό Σώμα, οι Αρχές της πόλης, το Γυμνάσιο και Πολιτιστικοί Σύλλογοι που βρίσκονται στα όρια της εορτάζουσας Ενορίας. Η Περιφορά κατέληξε στο «Μνημείο Αφίξεως του Αποστόλου Παύλου εν Νεαπόλει» και στην κεντρική είσοδο του Ναού του Αγίου Νικολάου ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκαρδίως στους εορτάζοντας και στις εορτάζουσες, με τη συμμετοχή δε όλων των παρισταμένων εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, ευλογήθηκε το κόλλυβο του Αγίου, το οποίο προσέφερε ο Σύλλογος Λιμενεργατών Καβάλας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.