ΒΟΣΠΟΡΟΣ ΝΕΑ: Κατά τη μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως και της εις ουρανούς Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην οποία τιμάται ο Ιερός Ναός μας, πραγματοποιήθηκαν, με επίκεντρο το ιερό τούτο παλλάδιο της Αγνής Θεομήτορος, λατρευτικές και πολιτιστικές συνάξεις.

Α) Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 14 Αυγούστου, τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία υπέρ υγείας των ευλαβών ενοριτών μας και των Θεοτοκοφίλων προσκυνητών, χοροστατήσαντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Ξανθουπόλεως κ. Παϊσίου. Συμμετείχαν ο Αρχιμ. Τιμόθεος Ραϊλάκης-Βρανάς, Ιερ. Προϊστάμενος της γειτονικής Κοινότητος Βαφεοχωρίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, Ιερ. Προϊστάμενος Νεοχωρίου και διακόνησε ο Διάκονος Οικουμένιος Αμανατίδης, Κωδικογράφος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. Έψαλαν εμμελέστατα ο τακτικός Ιεροψάλτης της Κοινότητός μας Νικόλαος Παπαγεωργίου και ο Νικόλαος Ανδρίκος, από την Αθήνα.

Β) Το πρωΐ της μεγάλης Θεομητορικής εορτής, Δευτέρας 15 Αυγούστου, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, ιερουργήσαντος του ιδίου αγίου Αρχιερέως, ο οποίος είχε ως συλλειτουργό του τον Ιερ. Προϊστάμενο της Κοινότητάς και Διάκονό του τον Κωδικογράφο της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. Έψαλαν εμμελέστατα ο Νικόλαος Παπαγεωργίου και ο Δημήτριος Κουμπαρούλης, από την Αυστραλία.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος μίλησε επίκαιρα στο εκκλησίασμα και διένειμε το αντίδωρο.

Γ) Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στον αυλόγυρο του Ιερού Ναού μας Συναυλία, με τον τίτλο «Μουσική της Πόλης», την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου τόσο από την περιοχή μας, όσο και από άλλες περιοχές της Πόλεως. Τραγούδησε ο Νικόλαος Ανδρίκος και η Selin Yücesoy. Στην ορχήστρα συμμετείχαν ο Erhan Bayram, η Ασινέθ-Φωτεινή Κοκκάλα και ο Νικόλαος Παπαγεωργίου.

Η Κοινότητά μας εύχεται χρόνια πολλά σε όλες και όλους και επικαλείται δαψιλή την χάρη της Παναγίας μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.