ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης εορτάσθηκε και φέτος η μεγάλη εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στα Καμπιά. Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ενώ της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Μαρκουλλής, Προϊστάμενος του πανηγυρίζοντος Ναού, ο Πρωτοπρεσβύτερος Αδάμος Αδάμου, ο Οικονόμος Ανδρέας Οικονομίδης, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ενώ της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Μαρκουλλής, Προϊστάμενος του πανηγυρίζοντος Ναού, ο Πρωτοπρεσβύτερος Αδάμος Αδάμου, ο Οικονόμος Ανδρέας Οικονομίδης, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο γεγονός της μεταμορφώσεως, το οποίο προβάλλεται και ως πρόταση για εμπειρία ζωής.
Ο Ιησούς Χρίστος με τη μεταμόρφωση έδειξε στον κόσμο το αληθινό Του πρόσωπο και το μυστήριο της παρουσίας Του. Στη μεταμόρφωση φάνηκε και η άκτιστη θεία λαμπρότητα και δόξα Του. Το άκτιστο συναντά και προσλαμβάνει τον κτιστό και χοϊκό άνθρωπο και τον θεώνει.

Εκ της Μητροπολεως.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.