Με πολυαρχιερατικό συλλείτουργο εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό της Φιλιππούπολης (Πλόβντιφ), προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης (του Πατριαρχείου Βουλγαρίας) κ. Αντωνίου, που απεδέχθη την πρόσκληση του οικείου Μητροπολίτου κ. Νικολάου.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Πριν την έναρξη της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Αντώνιος χειροθέτησε αναγνώστη τον μαθητή του εκκλησιαστικού σχολείου Ιβάν Χαλάτσεφ.

Χριστόφιλοι πολίτες πλημμύρισαν τον ναό, για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν στη Μητέρα του Θεού, να ζητήσουν τη βοήθειά Της και την προστασία της για τους εαυτούς τους και τους αγαπημένους τους.

Το προηγούμενο απόγευμα οι δύο Μητροπολίτες συγχοροστάτησαν στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν ο δήμαρχος Φιλιππούπολης Ζντράφκο Ντιμίτροφ, ο εκπρόσωπος του κράτους Ράντομιρ Τσολάκοφ, ο πρόεδρος του συλλόγου πολιτών της Φιλιππούπολης Ράσκο Ραντομίροφ, κρατικοί και δημοτικοί υπάλληλοι.

Κατά την ακολουθία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππούπολης μίλησε για την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Την ίδια ημέρα, στο Μπότεφγκραντ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ προέστη της Θείας Λειτουργίας για την Κοίμηση της Θεοτόκου στον ομώνυμο ιερό ναό. Με τον οικείο Μητροπολίτη χοροστάτησε ο Επίσκοπος Κωνσταντίας κ. Μιχαήλ, βοηθός του Μητροπολίτη Λόβετς, ο προϊστάμενος και οι ιερείς του ναού.

Μετά την εορτή της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος εκφώνησε κήρυγμα και μοίρασε εικόνες με το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.