Η Τιμία Κάρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους όπου αποθησαυρίζεται τίθεται σε προσκύνηση και Ευλογία των πιστών στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής & Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής Νέας Πεντέλης Αττικής, έως και το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 (ώρα 10:30 ).

Στα πλαίσια των πνευματικών ευκαιριών του Ιερού Ναού, η Ηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγίας των Βρυούλων στο Μήλεσι Αττικής, Γερόντισσα Φιλοθέη, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα : “Άφες ημίν τα οφειλήματα ημών ως και ημείς αφίεμεν τοίς οφειλέταις ημών…”.

“Ο Χριστός”, ανέφερε η Γερόντισσα “μας ζητάει να συγχωρούμε ο ένας τον άλλον και όταν Απόστολος Πέτρος, Τον ρώτησε πόσες φορές να συγχωρέσει τον αδελφό του που σφάλει; Έως επτά φορές; Τότε ο Ιησούς του είπε: “ού λέγω σοι ως επτάκις, άλλ΄ έως εβδομηκοντάκις επτά ” ( Ματθ. κεφ. 18 στ. 21& 22 ), δηλαδή η συγχώρεση ουσιαστικά δεν έχει όρια.

Να συγχωρούμε από τα βάθη της καρδίας μας… τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας της και το επιτυγχάνουμε, όταν έχουμε ταπείνωση! Δεν μπορούμε να λέμε “Χριστός Ανέστη ” αν δεν εφαρμόζουμε το: ” καί τοίς μισούσιν ημάς, συγχωρήσωμεν πάντα τή Αναστάσει …”, και ανέφερε σαν πρότυπο τον Άγιο Νεκτάριο Επίσκοπο Πενταπόλεως τον Θαυματουργό“.

Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και στα δύο Ιερά Παρεκκλήσια εντός του Ιερού Ναού, των “Νέων Οσίων της Εκκλησίας, Παϊσίου του Αγιορείτου, Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, Γεωργίου Καρσλίδη, Ιακώβου Τσαλίκη του εν Ευβοία” και “Των Αχράντων Παθών του Κυρίου, Αγίας Αθηνάς και των 40 Παρθενομαρτύρων “, όπου βρίσκεται και η μοναδική αγιογραφία, που ιστορεί την Κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.