Μέσω κοινών προσπαθειών από πλευράς του Γεωργιανού πρωθυπουργού Ηρακλή Γκαριμπασβίλι και του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία, στη Γεωργία παραχωρήθηκε έκταση 4.000 τ.μ., 15-20 μέτρα μακριά από τον Ιορδάνη ποταμό.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Ο Γεωργιανός Πρωθυπουργός εξέφρασε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη του στον Βασιλιά της Ιορδανίας και στον Πρίγκηπα Γκάζι για αυτή τη σημαντική απόφαση, επισημαίνοντας την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ της Γεωργίας και του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας. Σύμφωνα με τον κ. Γκαριμπασβίλι αυτή η ενέργεια είναι τεράστιας σημασίας, αφού η Γεωργία επιστρέφει στους Αγίους Τόπους 300 χρόνια μετά.

«Σήμερα, μεταβιβάστηκε επίσημα σε εμάς ένα κομμάτι γης, όπου θα χτίσουμε ένα κέντρο γεωργιανού πολιτισμού. Αυτή είναι μια μέρα που όλοι οι Γεωργιανοί ονειρευόμασταν, γιατί επιστρέφουμε στους Αγίους Τόπους μετά από 300 χρόνια απουσίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γεωργίας στον Τύπο.

Ο κ. Γκαριμπασβίλι μαζί με τον Πρίγκιπα Γκάζι συμμετείχαν στην επίσημη τελετή μεταφοράς ενός τεμαχίου γης από την περιοχή στη Γεωργία, ενώ ο Πρωθυπουργός έκανε σήμερα τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πέτρας με τις υπογραφές του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία και του ιδίου για το γεγονός.

Ο αρχηγός της κυβέρνησης μίλησε για την αποφασιστική συμβολή του πρίγκιπα Γκάζι στην τελική απόφαση, γεγονός που η Γεωργία εκτιμά βαθύτατα:

«Επιτρέψτε μου να επαναλάβω την τεράστια συνεισφορά του Βασιλιά Αμπντάλα Β’, του Πρίγκιπα Γκάζι, του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, του Πατριάρχη μας και της κυβέρνησής μας. Όλοι έχουμε εργαστεί σκληρά για να διασφαλίσουμε το σημερινό ιστορικό γεγονός που παρακολουθούμε τώρα. Για άλλη μια φορά, συγχαίρω κάθε Γεωργιανό, κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό, για αυτό το μεγάλο επίτευγμα και εκφράζω για άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη μου στον Βασιλιά της Ιορδανίας και σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτόν τον σκοπό. Όσον αφορά την ιδέα μας, θα ξεκινήσουμε ενεργό δράση και θα ασχοληθούν το Πατριαρχείο και το Εθνικό Μουσείο. Το Υπουργείο Πολιτισμού θα λάβει τις απαραίτητες οδηγίες, ώστε να αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε και το concept θα οριστικοποιηθεί πολύ σύντομα. Θέλω να αρχίσουμε να χτίζουμε πολύ σύντομα. Και θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι η ιδέα θα συμφωνηθεί έγκαιρα. Φυσικά, θα παρουσιάσουμε αυτό το έργο στο κοινό».

ope

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.