Όλα πήγαιναν καλά για την 49χρονη Κύπρια, Άνδρεα Καλλιάρας, μόνιμη κάτοικο from New Jersey των ΗΠΑ, μέχρι που ένα τεστ ρουτίνας αποκάλυψε μια σπάνια μορφή λευχαιμίας.

Η Κύπρια δήλωσε στη National Herald ότι «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Wanaque του New Jersey, μαζί με τους δύο μου αδερφούς, τον Χριστόφορο και τον Μάρκο. Η μητέρα μου η Φανή, είναι από την Κύπρο, οι γονείς της κατάγονταν από την Κερύνεια. Ο πατέρας μου είναι μισός Κύπριος μισός Ελλαδίτης. Ο πατέρας του κατάγεται από τον κατεχόμενο Καραβά, ενώ η μητέρα του από την Κω και την Κρήτη. Είναι παντρεμένοι για πάνω από 50 χρόνια. Είμαστε δεμένη οικογένεια, ζούμε όλοι σε απόσταση μόλις 15 λεπτών […]. Είμαστε μια τυπική ελληνική οικογένεια, είμαστε πάντα μαζί».

Μιλώντας για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, εξηγεί ότι όλα άρχισαν όταν πήγε για ένα τεστ ρουτίνας στον γιατρό της. Μετά από διάφορα τεστ, διαφάνηκε ότι πάσχει από μια σπάνια μορφή λευχαιμίας. «Δεν είχα συμπτώματα, πήγα μόνο για έναν έλεγχο, οπότε φαντάζεστε την έκπληξη μου όταν άκουσα ότι πάσχω από αυτή την φοβερή αρρώστια».

Σε ερώτηση πώς αντιμετωπίζει την ασθένεια, απάντησε ότι «έχω την ευλογία να έχω μεγάλη στήριξη από την οικογένεια και τους φίλους μου. Όταν πληροφορήθηκα για πρώτη φορά για τη διάγνωση, ήμασταν όλοι συντετριμμένοι. Ήμουν φοβισμένη και δεν μπορούσα να κοιμηθώ όλο το βράδυ. Όταν πέρασε ο καιρός, άρχισα να νιώθω πιο δυνατή ότι μπορώ να νικήσω την ασθένεια. Είμαι δυνατή και παραμένω θετική. Πάντα πίστευα ότι εάν έχει θετικές σκέψεις και βλέπεις ένα θετικό αποτέλεσμα, μαζί με τη δύναμη της προσευχής, όλα τα καλά πράγματα θα συμβούν. Είμαι δυνατή για τους υπέροχους μου γονείς και αδερφούς. Είμαι δυνατή για τις ανιψιές και τους ανιψιούς μου, τους οποίους αγαπώ πάρα πολύ. Η μεγάλη στήριξη που έλαβα από εντελώς ξένους, οι οποίοι άκουσαν την ιστορία μου και θέλουν να με στηρίξουν, άγγιξε την ψυχή μου. Υπάρχει τόση καλοσύνη στον κόσμο και νιώθω ευλογημένη για την που έχω τόσο μεγάλη στήριξη».

Σχετικά με την απαιτούμενη μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων είπε «πριν από λίγους μήνες δεν ήξερα τίποτα για τη μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων, αλλά αυτή είναι η μόνη μου θεραπεία. Σήμερα, το 80% των δοτών καλείται να παράσχει βλαστοκύτταρα αίματος που συλλέγονται από το αίμα. Αυτή είναι μια μη χειρουργική, εξωτερική δωρεά βλαστοκυττάρων αίματος».

Όσον αφορά τη διαδικασία εάν κάποιοι από την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα επιθυμούν να γίνουν δωρητές, η 49χρονη εξήγησε ότι «είναι τόσο εύκολο να εγγραφείς για να γίνεις δωρητής από οπουδήποτε σε όλο τον κόσμο. Εάν επισκεφτείτε τον ιστότοπό μου www.swab4andrea.com , μπορείτε να κάνετε κλικ στην καρτέλα Πώς μπορώ να υποβληθώ σε δοκιμή και να ακολουθήσετε τις οδηγίες για να λάβετε ένα δωρεάν κιτ μπατονέτας στο σπίτι σας. Τα αποτελέσματα συνήθως επιστρέφουν σε 4-6 εβδομάδες».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.