Στον πλησιφαή Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος στον ομώνυμο Δήμο Σωτήρας Αμμοχώστου, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος τέλεσε την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, την Ακολουθία Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο Πανιερώτατος απήγγειλε το Γ’ τμήμα των Χαιρετισμών ενώπιον της ιεράς εικόνας της Παναγίας Χορδακιωτίσσας, η οποία μαζί με την ιερά εικόνα της Παναγίας της Αγίας Νάπας τίθενται εναλλάξ κάθε χρόνο στους δυο ναούς της Σωτήρας κατά τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή για προσκύνηση και ευλογία των πιστών αλλά και για την τέλεση της ακολουθίας των Χαιρετισμών.

Τους ιερούς ύμνους απέδωσαν οι εκ των ιεροψαλτών της ενορίας αυτάδελφοι Χαράλαμπος Χαραλάμπους και Φώτος Χαραλάμπους.

Η εφέστιος εικόνα της Παναγίας Χορδακιώτισσας αναγόμενη στο έτος 1853μ.Χ., αποτελεί έργο της Σχολής του Ιωάννου του Κορνάρου του Κρητός και θεωρείται βροχοποιός «ομβροτόκος».

Σε περιόδους ανομβρίας, στα νεώτερα χρόνια, οι κάτοικοι της Σωτήρας πήγαιναν με πομπή στην Παναγία τη Χορδακιώτισσα, έζωναν τον ναό με νήμα και αφού λιτάνευαν με περιφορά την εικόνα της βροχοποιού Παναγίας και πάλι με πομπή επέστρεφαν στο χωριό και στην εκκλησία της Μεταμορφώσεως όπου ετελείτο δέηση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.