Η πατρίδα μας βρίσκεται στην πιο άσχημη υγειονομική, οικονομική και κοινωνική της κατάσταση της μεταπολιτευτικής της ιστορίας, με χιλιάδες ανέργους και ασθενείς ανθρώπους να προσπαθούν να επιβιώσουν εν μέσω κρίσεως.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες τραγικών καταστάσεων με πρωταγωνιστές ανθρώπους που παλεύουν να ζήσουν, παιδιά που λιποθυμούνε στο σχολείο τους γιατί δεν έχουν ένα ποτήρι γάλα να τους δώσουν οι γονείς τους, αλλά και αύξηση κατά 35% των αυτοκτονιών τα τελευταία χρόνια.

Κανένας δεν γνωρίζει ποια θα είναι η κατάληξη και το μέλλον μας. Η Ευρώπη όλο και περισσότερο χάνει την πίστη της στην ενότητα των χωρών που την αποτελούν, θέτοντας πάνω από κάθε άλλη αξία το οικονομικό όφελος, αδιαφορώντας για τους ευρωπαίους πολίτες κυρίως του νότου. Φυσικά, υπάρχει και η δική μας ευθύνη για την σημερινή μας κατάσταση.
Πάντα έτσι συμβαίνει όταν ξοδεύεις περισσότερα από εκείνα που βγάζεις.

Κι εκεί που περιμένει κανείς από όσους διοικούν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, να ακούσει έναν λόγο στηρικτικό και τη διάθεση τους να κάνουν τη δική τους αυτοκριτική για την πνευματική κρίση την οποία ζει ο τόπος, ακούει αφοριστικές κραυγές εν μέσω χιλιάδων πνευματικών προβλημάτων για τη γιόγκα.

Καθένας θα αναρωτιέται αν οι επίσκοποι της θεσμικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος ζούνε εδώ, ή κάπου αλλού. Καμία επαφή με την πραγματικότητα και κανένας διάλογος με τον κόσμο που περπατάει στους δρόμους. Μόνιμη η διάθεση ιεραρχών να επιβάλλουν την άποψη τους ως τη μόνη σωστή και φυσικά ορθόδοξη.

Οτιδήποτε διαφορετικό εν ριπή οφθαλμού χαρακτηρίζεται αιρετικό και προδοτικό της πίστης και της διδασκαλίας της Εκκλησίας. Πότε επιτέλους θα καταλάβουν πως ο κόσμος γυρνάει την πλάτη του σε αυτές τους τις απόψεις, οι οποίες είναι αποτέλεσμα μιας ιδιότυπης εκλεκτικής θεολογίας και όχι ενός διαλόγου με τον κόσμο στον οποίο θέλουν να απευθυνθούν.

Μέγα σφάλμα αν ακόμη σήμερα η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος πιστεύει πως το 90% των Ελλήνων είναι ποίμνιο της. Η φράση «Πιστεύω στο Θεό, αλλά δεν πηγαίνω στην Εκκλησία» μιλάει από μόνη της. Ο αυταρχισμός και η παντελής έλλειψη ενός σύγχρονου λόγου έχει διώξει ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων μακριά από τη θεσμική Εκκλησία.

Επομένως όταν διαγγέλλει και καταγγέλλει δεν θα πρέπει να ξεχνάει πως δεν είναι όλοι οι Έλληνες μέλη της και άρα δεν δικαιούται να κρίνει και να κατακρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο κάθε πολίτης θέλει από την Πολιτεία να κανονίσει θέματα πρακτικά που αφορούν τη δική του ζωή.

Για πόσα ακόμη χρόνια θα ακούμε από στόματα επισκόπων να κηρύττουν το ρατσισμό και το μίσος εναντίον ανθρώπων που έχουν επιλέξει να ζούνε με τον τρόπο που τους εκφράζει; Κανένας από όλους αυτούς δεν είναι υποχρεωμένος να το αποδεχτεί, αλλά σίγουρα είναι υποχρεωμένος να το σεβαστεί.

Γιατί τόση κακία για ανθρώπους που το μόνο που ζητάνε είναι το αυτονόητο δικαίωμα τους σε μια ευνομούμενη πολιτεία;
Γιατί επικρίνουν τη διάθεση τους να είναι ειλικρινείς απέναντι στην κοινωνία για το ποιοι πραγματικά είναι;
Ίσως γιατί οι φωνασκούντες έχουν μάθει να ζούνε μόνο μέσα στην υποκρισία.

Η Εκκλησία του πατρώου Ορθοδόξου Εορτολογίου είναι μια μικρή κοινότητα Ορθοδόξων που δηλώνει απερίφραστα ότι η μοναδική της μέριμνα είναι να βρίσκεται κοντά στον κόσμο και να αφουγκράζεται τον παλμό του. Δεν πρόκειται να παίξει ποτέ το ρόλο του ιεροεξεταστή και θα έχει πάντα ως βασικό γνώμονα την ελευθερία του ανθρώπου.

Σέβεται το κάθε πρόσωπο καθώς και τις επιλογές του. Κύριο μέλημα και έργο μας είναι να μεταφέρουμε στους ανθρώπους το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας που πηγάζει από τη διδασκαλία του Ιησού. Αυτό χρειάζεται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ο κόσμος μας.
ΑΓΑΠΗ και ΕΛΠΙΔΑ!»+ Ο Αθηνών Παρθένιος Α΄ του Πατρώου Ορθοδόξου Εορτολογίου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (4 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.