Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στη Χώρα της Φολεγάνδρου, όπου εχθές είχε μεταφερθεί λιτανευτικής η ιερά Εικόνα της Παναγίας της επιλεγομένης "Μαγιάτισσας", τελέσθηκε σήμερα το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, συλλειτουργούντων των δύο Εφημερίων της νήσου, Πρωτοπρεσβυτέρων Κωνσταντίνου και Παναγιώτη, και με την παρουσία της Δημάρχου Φολεγάνδρου κας Ευθαλίας Παπαδοπούλου και Φολεγανδρίων πιστών.

Στην ομιλια του, ο Σεβασμιωτατος κ. Δωρόθεος Β΄΄αναφέρθηκε στο θεολογικό περιεχόμενο της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου και τη σημασία του γεγονότος αυτού στη ζωή της Εκκλησίας, τονίζοντας το μεγάλο δώρο της προσωπικής ελευθερίας, που χάρισε ο Θεός στον άνθρωπο, να πορεύεται, δηλαδή, όπου θέλει και να πράττει όπως θέλει, ενώ Εκείνος πάντοτε αγρυπνά γι΄ αυτόν και τον αναμένει!

Κατακλείων την ομιλία του, ευχήθηκε σε όλους για την εορτή της Παναγίας και ιδιαίτερα στους μαθητές και τους Εκπαιδευτικούς για τη λήξη του εκπαιδευτικού έτους, που τόσες δυσκολίες αντιμετώπισε, και στους επιχειρηματίες και όλους τους Φολεγανδρίους καλό και αποδοτικό καλοκαίρι.
Ήδη, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ επιστρέφει στην Ερμούπολη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.