Γράφει το ΑΡΧΩΝ - Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και την παρουσία πλήθους πιστών τίμησε η Φοινικούντα την πολιούχο της, Παναγία Τριχερούσα. Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μάνης κ. Χρυσοστόμου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Χρυσοστόμου.

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Άρτης αναφέρθηκε στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στο ιστορικό της Ιεράς Εικόνος, τονίζοντας ότι έχουμε ανάγκη την παρουσία της Παναγίας σήμερα ανάμεσά μας, όσο ποτέ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της χαριτοβρύτου Εικόνος της Παναγίας στα γραφικά σοκάκια της Φοινικούντας.
Την Εικόνα έφεραν επ’ ώμου άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα της 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος Καλαμάτας και η φιλαρμονική του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Με το πέρας της λιτανείας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους και επικαλέστηκε τη χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου για όλο τον κόσμο.

Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στην θρησκευτικότητα και την πίστη των Ελλήνων, τόνισε: «Καμία αναθεώρηση του Συντάγματος και καμία νομοθετική ρύθμιση δεν θα καταφέρει να επηρεάσει τα βιώματα του λαού μας».

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος. Παρέστησαν ο βουλευτής Π. Κωνσταντινέας, οι Αντιπεριφερειάρχες Αντωνία Μπούζα και Ελ. Αλειφέρη, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρης, ο πρ. Υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, ο πρ. Βουλευτής Δ. Σαμπαζιώτης, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Καλαμάτας Σμήναρχος Χρήστος Πεταλάς, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η Φοινικούντα πανηγύρισε την Παναγία Τριχερούσα

Η Φοινικούντα πανηγύρισε την Παναγία Τριχερούσα


Η Φοινικούντα πανηγύρισε την Παναγία Τριχερούσα

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.