Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση τη Θεία Λειτουργία και την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου.

Η Ορθοδοξία αποχαιρετά αυτή την ώρα στο Μαυροβούνιο έναν πνευματικό ηγέτη, έναν φωτισμένο θεολόγο και Ιεράρχη, έναν πατέρα που ενέπνευσε το ποίμνιό του με το βίο του και που πρόταξε το στήθος του σε χαλαιπούς καιρούς στις μάχες που δόθηκαν για την Εκκλησία στο Μαυροβούνιο.

Τόσο για το Μαυροβούνιο όσο και ολόκληρο τον κόσμο ήταν και θα παραμείνει ένας φωτεινός φάρος για την Ορθοδοξία.

Αυτή την ώρα τελείται η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου, ο οποίος αποτέλεσε τεράστια μορφή της Ορθοδοξίας του Πατριαρχείου Σερβίας και ολόκληρης της Οικουμένης.

Η Θεία Λειτουργία τελείται αυτή την ώρα και μετά θα ακολουθήσει η Εξόδιος Ακολουθία. Στη Θεία Λειτουργία προεξάρχει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος και συλλειτουργούν ο Μητροπολίτης Ελμπασάν κ. Αντώνιος (Εκκλησία της Αλβανίας), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας κ. Πορφύριος, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος, τοποτηρητής της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και οι Πανιερώτατοι Επίσκοποι Μπάτσκας κ. Ειρηναίος, Σουμοδίας κ. Ιωάννης, Μιλεσέβου κ. Αθανάσιος, Κρούσεβατς κ. Δαβίδ, Σλαυονίας κ. Ιωάννης, Μπίχατς και Πέτροβατς κ. Σέργιος, Τιμοκίου κ. Ιλαρίων, Νύσσης κ. Αρσένιος, Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κ. Δημήτριος, και οι Θεοφιλέστατοι βοηθοί Επίσκοποι Ρεμεσιάνας κ. Στέφανος, Διοκλείας κ. Μεθόδιος και ο Πανιερώτατος Σχολάζοντας Επίσκοπος πρώην Ζαχουμίου και Εργεγοβίνης κ. Αθανάσιος.

Στην κρύπτη του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα θα ταφεί σήμερα, Κυριακή 1 Νοεμβρίου, ο μακαριστός Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρός Αμφιλόχιος μετά τη Θεία Λειτουργία στην οποία θα προεξάρχει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος με πολλούς Επισκόπους και Ιερείς. Μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία και η ταφή στην κρύπτη την οποία ετοίμασε ο μακαριστός Μητροπολίτης όσο ήταν εν ζωή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.