Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ανέων κ. Μακαρίου τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης η Εξόδιος Ακολουθίας του Βασίλειου Αναγνωστόπουλου, ενός εκ των τελευταίων Καθηγητών της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ο οποίος εκοιμήθη πλήρης ημερών την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου.

Το “ύστατο χαίρε” στον σεβάσμιο Δάσκαλο είπαν συγγενείς, μαθητές και φίλοι ενώ εκ μέρους της Εστίας Θεολόγων Χάλκης, της οποίας επί 33 έτη υπήρξε πρόεδρος, εκφώνησε ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, κ. Νικόλαος Ξεξάκης.

Ο αείμνηστος Καθηγητής γεννήθηκε από λευιτική οικογένεια το 1923 στην Χαλκηδόνα της Κωνσταντινουπόλεως και μετά το πέρας των εγκυκλίων σπουδών του, φοίτησε στο Λυκειακό και Ακαδημαϊκό Τμήμα της Θεολογικής Σχολής, από την οποία απεφοίτησε το 1946, αφού υπέβαλε εναίσιμο επί πτυχίῳ διατριβή με θέμα “Το δυνατόν της υπερφυσικής αποκαλύψεως”.

Μετά την πραγματοποίηση ανωτέρων σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ήδη από το 1950, σε πολύ νεαρή ηλικία, διορίστηκε Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής, όπου δίδαξε τα μαθήματα της Πατρολογίας και κατά διαστήματα το μάθημα της Εβραϊκής Αρχαιολογίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.