ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πολυάριθμων πιστών εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ενοριακό Ναό του Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής,ο οποίος θεμελιώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 1980 και εγκαινιάσθηκε στις 10 Ιουνίου 2023.
Ο συγκεκριμένος Ναός αποτελεί έργο του αοιδίμου Αρχιμανδρίτη π. Πορφυρίου Δελλή (19 Νοεμβρίου 1945 – + 24 Δεκεμβρίου 2020), ο οποίος από το 1988 και επί 32 συναπτά έτη διετέλεσε Εφημέριος και Προϊστάμενος του Ναού.

Την παραμονή της εορτής, 29 Νοεμβρίου, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης,ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής, 30 Νοεμβρίου, εψάλη το πρωί ο Όρθρος και επακολούθησε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ.Φιλοθέου,ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο,ενώ το απόγευμα έγινε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.