Με την προσήκουσα λαμπρότητα, με κάθε επισημότητα και σεβασμό τιμήθηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου.

Στο Ηρώον της πόλης, τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση, η κατάθεση τιμητικών στεφάνων και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου κα Βιργινία Παπαδάκη.

Ακολούθως στην παραλιακή οδό του Γυθείου, υπό τους ήχους των εμβατηρίων της φιλαρμονικής του Δήμου Ανατολικής Μάνης, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση μαθητών/τριων των σχολείων της πόλης, αθλητικού συλλόγου, στρατιωτικού τμήματος και μηχανοκίνητου τμήματος της Π.Υ. Γυθείου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην πλατεία του Δημαρχείου από τους μαθητές/τριες των Δημοτικών Σχολείων και του Γυμνασίου.

Καθ΄ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων παρέστησαν ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τζινιέρης, ο Συνταγματάρχης κ. Συνοδινός, ως εκπρόσωπος του Ανώτατου Στρατιωτικού Διοικητή Λακωνίας, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, Υπαστυνόμος Α’ κ. Βασιλάκος, ο Λιμενάρχης Γυθείου, πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Γιαννουράκος, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου Επιπυραγός κ. Γραφάκος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας δήλωσε: «Σήμερα που εορτάζει το Έθνος μας αυτό που οφείλουμε να διατηρήσουμε είναι το ιερότατο χρέος της εθνικής μας μνήμης».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.