ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ:

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Μια ομάδα, παρακλάδι της Αιθιοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αντίς Αμπέμπα καταδικάζει τη λεγόμενη ΄΄σιωπή΄΄ που κυριαρχούσε μέχρι σήμερα στην Κυβέρνηση για το θέμα των ομοφυλοφίλων στη χώρα.

Από την πλευρά της η οργάνωση κατηγορεί την κυβέρνηση πως με την αδιαφορία που επιδεικνύει στο ζήτημα ενδυναμώνει την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στη χώρα της Ανατολικής Αφρικής.

Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες ξενόφερτων στοιχείων τα οποία προσπαθούν να διασπείρουν την ομοφυλοφιλία στην Αιθιοπία χρησιμοποιώντας την πολιτική και τεχνολογία.

Άνθρωποι του ιδίου φύλου παντρεύονται κρυφά εδώ στην Αιθιοπία και κάτι τέτοιο πρέπει να σταματήσει.

Η οργάνωση παροτρύνει τις αρχές να επαναφέρουν αυστηρούς νόμους σχετικά με τη σχέση ατόμων ιδίου φύλου.

Από την πλευρά τους μέλη της κοινότητος ΛΟΑΤΚΙ ισχυρίζονται πως φοβούνται για τη ζωή τους.

Να σημειωθεί πως ο λαός της Αιθιοπίας είναι βαθειά θρησκευόμενος με κυρίαρχες θρησκείες την Ορθοδοξία και το Ισλάμ.

Σύμφωνα με τους νόμους της χώρας οι ομοφυλόφιλοι τιμωρούνται με ποινές φυλακίσεως έως 15 χρόνια.

Η ομοφυλοφιλία καταδικάζεται σε αρκετές χώρες της Αφρικής ενώ θεωρείται ξενόφερτη συνήθεια από τη Δύση.

Η Αιθιοπική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η μεγαλύτερη από τις προχαλκηδόνιες (ανατολίτικες) ορθόδοξες χριστιανικές εκκλησίες.

Μία από τις λίγες προ-αποικιοκρατικές χριστιανικές εκκλησίες στην υποσαχάρια Αφρική, η Αιθιοπική Ορθόδοξη Εκκλησία υπολογίζεται ότι έχει μεταξύ 45 και 50 εκατομμύρια πιστούς, οι περισσότεροι από τους οποίους ζουν στην Αιθιοπία.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών.

Η Αιθιοπική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι σε κοινωνία με την Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλεξάνδρειας, από την οποία απέκτησε αυτοκεφαλία το 1959.

Η Αιθιοπική Ορθόδοξη Εκκλησία ανήκε διοικητικά στην Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλεξάνδρειας από το πρώτο μισό του 4ου αιώνα μέχρι το 1959, όταν της χορηγήθηκε αυτοκεφαλία από τον πατριάρχη Κύριλλος Ε΄, Πάπα της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Είναι μια από τις παλαιότερες χριστιανικές εκκλησίες και, ως προ-χαλκηδονιακή εκκλησία, δεν είναι σε πλήρη κοινωνία ούτε με την Αιθιοπική Καθολική, ούτε με την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η Αιθιοπία είναι ιστορικά η δεύτερη χώρα, μετά την Αρμενία, η οποία επίσημα ανακήρυξε τον Χριστιανισμό ως κρατική θρησκεία (το 333 μ.Χ.).

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.