«Πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους πιστούς να συμμετέχουν στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας» τόνισε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος μιλώντας στην ΕΡΤ σχετικά με το τι θα γίνει με τη λειτουργία των ιερών ναών κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε πως η επιτροπή θα πρέπει με ευαισθησία το θέμα και να λάβει υπόψιν της το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών. Ιδιαίτερα στάθηκε στις μέρες όπως η Μεγάλη Πέμπτη, η Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο όπου η προσέλευση πιστών σε ενορίες αστικού τύπου θα είναι μεγάλη και θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα άμεσα για το πως θα λειτουργήσουν οι συγκεκριμένες ενορίες.

Όσο αφορά τη λύση του προαύλιου χώρου που έχει προταθεί, ο Μητροπολίτης απάντησε πως αυτό είναι μια λύση αλλά υπάρχουν ναοί που μπορεί να μην διαθέτουν προαύλιο «σε αυτή τη περίπτωση τι θα γίνει;» αναρωτήθηκε.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως όποια ενέργεια θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς υπάρχουν πολλοί τρόποι για την επίλυση του ζητήματος , όπως η τέλεση για παράδειγμα περισσότερων ακολουθιών. Αλλά όπως κατέληξε για να γίνουν όλα αυτά δεν θα πρέπει να υπάρξει έλλειψη διαλόγου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.