Με ξεχωριστή λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η θρησκευτική και εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου στην Ι. Μ. Σιδηροκάστρου.

Αποβραδίς, την παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός πρωτίστως στον εορτάζοντα ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας Στρυμονοχωρίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον εορτάζοντα ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου για να χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό και να ψάλλει την Δ Στάση των Χαιρετισμών στην Παναγία με τη συμμετοχή Ιερέων από τις γειτονικές ενορίες και των Διακόνων του.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα και εύστοχα αναφερόμενος τόσο στη σπουδαιότητα της εθνικής παλιγγενεσίας, όσο και στη σημασία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για τη σωτηρία του ανθρώπου.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου τελέστηκε στον ως άνω ναό όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος και προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος στο κήρυγμά του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Ευαγγελισμός συνιστά την απαρχή της ανθρώπινης σωτηρίας και συνδέεται άρρηκτα με την χαρμόσυνη αγγελία της εθνικής απελευθέρωσης.

Τόνισε ιδιαίτερα την αγνότητα της Θεοτόκου, της οποίας η ζωή ήταν μία θεία δοξολογία, γι’ αυτό και αξιώθηκε να γίνει θείο κατοικητήριο και να διακονήσει στο υπέρτατο μυστήριο της σαρκώσεως του Θεού Λόγου.

Παρέστη ως εκπρόσωπος της Βουλής η Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή, ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Καρυπίδης, ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτιος Δομουχτσίδης, η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σιδηροκάστρου κ. Αθανασία Αγγελίδου, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, αντιπρόσωποι των τοπικών Φορέων και Συλλόγων.

Μετά την προβλεπόμενη ευχαριστιακή Δοξολογία για την εθνική επέτειο εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Ιντζές.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων της πόλεως, η κατάθεση στεφάνων και η μαθητική παρέλαση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.