Η εορτή του Προστάτη του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού.

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος στον περικαλλή Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων η μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού, Προστάτη και Εφόρου του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων.
Επίκεντρο των εορταστικών ακολουθιών φέτος ήταν η έλευση Ιερού Αποτμήματος Λειψάνου του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού το οποίο κόμισε ο Aρχιμανδρίτης Νικόδημος Δράκος.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ Χρυσόστομος πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας κήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μανώλης ενώ τα ιερά αναλόγια κόσμησαν Πρωτοψάλτες, Λαμπαδάριοι, Δομέστιχοι και Ισοκράτες πολλών ναών του Νομού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μεγάλη ήταν και η συμμετοχή του κόσμου ο οποίος προσήλθε στον Ιερό Ναό της Παναγίας Επισκέψεως για να τιμήσει τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό και την Αγία Βαρβάρα.

Μετά την απόλυση ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Αθανάσιος Γ Δημητρίου αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και του ζήτησε να είναι συμπαραστάτης και βοηθός στο έργο τους, του προσέφερε εκ μέρους των ιεροψαλτών ένα εγκόλπιο με τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό ως ενθύμιο της ημέρας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.