Τον Πολιούχο της Άγιο Απόστολο Ανδρέα τιμά σήμερα η Πάτρα στον μεγαλοπρεπή ναό του στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ύστερα από τον περσινό εορτασμό ο οποίος τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των μέτρων που ήταν σε ισχύ για την πανδημία του κορωνξοϊου, φέτος ο πατραϊκός λαός συμμετέχει στην ιδιαίτερη αυτή ημέρα για την πόλη. Πλήθος πιστών συρρέει, με την τήρηση πάντα των προβλεπόμενων μέτρων, για να προσκυνήσει την Τιμία Κάρα και τον Σταυρό του Αγίου.

Οι πανηγυρικές εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου ξεκίνησαν χθες με την τέλεση του Μεγάλου Εσπερινού στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος. Σήμερα, στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος.

Στο Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που τελείται προεξάρχη ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Όσον αφορά στους εορτασμούς αλλά και τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, η είσοδος στον Ιερό Ναό και η προσκύνηση της Τιμίας Κάρας και του Σταυρού του Αγίου Ανδρέου, θα λάβει χώρα με τάξη αλλά και τις απαιτούμενες αποστάσεις, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων. Επίσης, η ιερά Λιτανεία, εφ’ όσον ο καιρός θα είναι καλός, θα πραγματοποιηθεί με μικρό αριθμό Ιερέων και άνευ στάσεων κατά τη διάρκεια αυτής. Θα αναπεμφθεί μία δέηση στο τέλος έμπροσθεν του ιερού Ναού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου, με την φροντίδα του Διοικητού της 6ης ΥΠΕ, κ. Ιωάννου Καρβέλη και σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, θα υπάρχει κινητό κλιμάκιο δειγματοληπτικού ελέγχου (rapid test), ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους θα ήθελαν ελευθέρως και δωρεάν να κάνουν αυτό τον έλεγχο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.