Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και το χθεσινό απαγορευτικό απόπλου των πλοίων, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη σήμερα, μέσω Πειραιώς και Λαυρίου, στην Κέα και άμα τη αφίξει του προέστη του Εσπερινού για την ιερά μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους, Πολιούχου Κέας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού Ιουλίδος, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους της νήσου και με την παρουσία της Δημάρχου Κέας, του Προέδρου του Συνδέσμου Κείων, Αξιωματικών της ΕΛ. ΑΣ. και πολλών Κείων πιστών, τηρούντων τα ισχύοντα μέτρα υγειονομικής προστασίας, εξ αιτίας ακριβώς των οποίων ο Εσπερινός δεν ετελέσθη στο μικρό μονόχωρο Ναό του Αγίου Χαραλάμπους.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομιλώντας προς τους πιστούς αναφέρθηκε στη μεγάλη τιμή που έχει κάθε βαπτισμένος στο όνομα της Αγίας Τριάδος να λέγεται Χριστιανός και τα καθήκοντα, που του επιβάλλει αυτή η μοναδική ιδιότητα, να αγαπά, δηλαδή, το Θεό και τον συνάνθρωπο, να προσεύχεται στον Κύριο και να μετέχει στη Λειτουργική και Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, όπως ακριβώς ο σήμερα τιμώμενος Άγιος Χαράλαμπος αγάπησε το Χριστό και τους ανθρώπους μέχρι το μαρτυρικό του θάνατο, αφήνοντας ανεξίτηλο το σποτύπωμά του στην ιστορία και τη ζωή της Εκκλησίας.

Προέτρεψε δε τους παρισταμένους πιστούς να ιχνηλατήσουν τα βήματα του Αγίου Χαραλάμπους και να συνοδοιπορήσουν μαζί του στο δρόμο της με λόγια και έργα μαρτυρίας του Χριστού στον κόσμο.

Ευχαρίστησε τέλος και συνεχάρη τους Εφημερίους, τους Ιεροψάλτες και τους παραστάντες πιστούς και τους εκάλεσε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων περιστολής της πανδημίας.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει αύριο ωσαύτως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού Ιουλίδος, στον οποίο έχουν μεταφερθεί η περίπυστη εφέστιος εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους και τίμιο Λείψανό του, προσφερθέν το 1979 από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου, Αρχιμ. Ευδόκιμο Φραγκουλάκη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.