Ο δημοφιλής ανά την ορθόδοξη οικουμένη Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης με ιδιαίτερη ευλάβεια και λαμπρότητα τιμήθηκε και στη νήσο της Θήρας, όπου μάλιστα έχει ανεγερθεί και περικαλλής Ναός επ’ονόματί του στο χωριό της Μεσαριάς.

Ο πανηγυρικός εσπερινός τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας κ. Αμφιλοχίου, πλαισιουμένου από κληρικούς της νήσου, και με την προσευχητική συμμετοχή πλήθους πιστών, οι οποίοι κατέκλυσαν τον ιερό Ναό και τον περικείμενο αύλειο χώρο.

Τη διακονία του θείου λόγου ανέλαβε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Αργυρός, αδελφός της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας και υπεύθυνος Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, ο οποίος και τόνισε ότι η εορτή του Αγίου Παϊσίου μας κάνει μετόχους του μυστηρίου και του θαύματος της Εκκλησίας, διά της οποίας και μόνον ο άνθρωπος μπορεί να πετύχει την αγιότητα.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς να έχουν την ευλογία και τις πρεσβείες του Αγίου Παϊσίου ενώ, ευχαρίστησε την ευσεβή οικογένεια Σπυρίδωνος και Γεωργίας Πατηνιώτη, που ανήγειρε το Ναό αυτό προ ολιγων χρόνων με πίστη και αγάπη στον Άγιο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.