Στις 2 Δεκεμβρίου εκάστου έτους η Αγία μας Εκκλησία εκτός από τη μνήμη του Προφήτου Αββακούμ, εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Αββακούμ του ασκήσαντος εν τω όρει Καλαμιθάσης στην ορεινή κοινότητα Φτερικουδίου και τη μνήμη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

Έτσι, το εσπέρας της Τετάρτης, 1ης Δεκεμβρίου 2021, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο Ιερό Μητροπολιτικό Ανδρώο Ησυχαστήριο του Οσίου Αββακούμ.

Του Εσπερινού προέστη ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, Πατήρ Θεόδωρος Στυλιανού, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Στο τέλος του εσπερινού, έγινε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων των Οσίων Αββακούμ και Πορφυρίου, η τιμία κάρα και τα ιερά λείψανα του Οσίου Αββακούμ, καθώς και ο Σταυρός του Αγίου Πορφυρίου, τον οποίο δώρησε η αείμνηστη κυρία Αθηνά Σιδέρη, πνευματικό τέκνο του Οσίου Πορφυρίου, στον πατέρα Νεκτάριο.

Ανήμερα της εορτής την Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021, τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως, πατρός Θεοδώρου Στυλιανού.

Τον πλαισίωναν οι Πατέρες του Ιερού Ησυχαστηρίου, ο Προϊστάμενος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, ο Ιερομόναχος Πορφύριος και ο Ιεροδιάκονος Αββακούμ.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του εορτάζοντος Οσίου Αββακούμ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, της Τιμίας Κάρας και των ιερών λειψάνων του Αγίου πέριξ του Ησυχαστηρίου.

Ακολούθως προσφέρθηκε κέρασμα για όλους τους παρευρισκόμενους.

Να αναφερθεί ότι από το πρωί κατέκλεισαν το Ησυχαστήριο πιστοί από όλες τις επαρχίες της Νήσου, για να τιμήσουν τον ασκητή Όσιο Αββακούμ, να εναποθέσουν τα αιτήματά τους στον χώρο του Αγίου που ασκήτεψε, αλλά και να τον ευχαριστήσουν και δοξολογήσουν για τα θαύματα που τους επιτέλεσε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Άγιος Αββακούμ είναι προστάτης για τα αυτιά, ο οποίος γιάτρεψε πολλούς ανθρώπους που είχαν προβλήματα με την ακοή τους από αρκετά χρόνια πριν μέχρι τις ημέρες μας.

Επίσης δε, χάρισε παιδιά σε πολλά ζευγάρια που δυσκολεύονταν να τεκνοποιήσουν.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.