Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως, σύμφωνα με την μοναστηριακή τάξη και την αγιορείτικη παράδοση πανηγυρίζει η Ιερά Μέγιστη Μόνη Βατοπαιδίου τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, όπου τιμάται το Καθολικό της Μονής, η οποία φέτος συμπίπτει με την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών (Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως).

Της Ιεράς πανήγυρεως προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Γέροντα Μεθόδιο, τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και εκπροσώπους Μονών της Αθωνικής Πολιτείας.

Τους ύμνους απέδωσαν ιεροπρεπώς ο αρχιμανδρίτης π. Χερουβείμ Τσίνογλου, Ιεροκήρυξ της Ι.Μ. Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας με την συνοδεία του και οι Βατοπαιδινοί Πατέρες με τον Μουσικοδιδάσκαλο Δρ. Γεώργιο Κωνσταντίνου.

Κατά τη διάρκεια της Λιτής παρατέθηκε το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα στο Μεγάλο Συνοδικό της Μονής και αντηλλάγησαν προσφωνήσεις και ευχές από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ, τον Καθηγούμενο Γέροντα Μεθόδιο και τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, πρώην Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.