Με την δέουσα λαμπρότητα και εθνικό παλμό εορτάσθηκε η ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας στην Ιερά Μητρόπολη Καρθαγένης.

Την 25η Μαρτίου ε.έ. ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος ετέλεσε την θ. Λειτουργία και την Δοξολογία της Εθνικής εορτής στον Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναόν του Αγίου Γεωργίου Τύνιδος κι εν συνεχεία επραγματοποιήθηκε Τρισάγιον και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.

Παρόντες ήταν, ο εορτάζων Εξοχ. Πρέσβης της Ελλάδος κ. Ευάγγελος Τσαούσης, εις τον οποίον ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχές του Μακ. Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β ‘ και όλου του εκκλησιάσματος, η Πρόξενος της Ελλάδος κα Σοφία Κανταρά, η Πρόξενος της Ρουμανίας κα Cristina Constantinescu και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τυνησίας κ. Ιωάννης Δύντσικος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η νέα εκπαιδευτικός του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Τύνιδας κα Δήμητρα Μπαλιάμη.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος ανεχώρησε αεροπορικώς δια 10ήμερη περιοδεία εις το Μαρόκον.

Την Κυριακή της 26ης του ιδίου μηνός, ετελέσθηκε αρχιερατική θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερόν Ναόν του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καζαμπλάνκας καθώς και η Δοξολογία της Εθνικής Παλιγγενεσίας, παρουσία του Εξοχ. Πρέσβεως της Ελλάδος εις το Βασίλειον του Μαρόκου κ. Νικολάου Αργυρού, του Προξένου κ. Ευθυμίου Φωκά, του Ακολούθου Αμύνης Σμηνάρχου (Ι) κ. Δημητρίου Παπακώστα και αρκετών ορθοδόξων πιστών.

Προς της απολύσεως, ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Μελέτιος ομίλησε καταλλήλως για την διπλή εορτή, μετέφερε τις ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ. Θεοδώρου Β’ προς όλους και επαίνεσε τους διακονούντας την ορθόδοξο παροικία της χώρας, Αρχιμ. Δημήτριο Σταματάκη και Μοναχό Ραφαήλ Παπαδόπουλον.

Εις ανάμνησιν της ημέρας ο Σεβασμιώτατος προσέφερε εις τον Ναόν αργυρά κανδήλα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.