Το εσπέρας του Σαββάτου 5 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Κουρουνών, επί τη Αναμνήσει του εν Χώναις Θαύματος του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ.

Στο κήρυγμα προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος ομίλησε περί των θαυμαστών γεγονότων που επετέλεσε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ στις Κολοσσές της Φρυγίας, κατά την εκπληρούμενη προφητεία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. «Στην περιοχή αυτή, όπως προεφήτευσε ο Άγιος Ιωάννης, ο Μιχαήλ Αρχάγγελος, με το χτύπημα του ραβδιού του, δημιούργησε μια πηγή η οποία άρχισε να αναβλύζει θαυματουργικά και γρήγορα έγινε γνωστή για τη θεραπευτική της δύναμη. Μάλιστα, κάποιος πλούσιος άνθρωπος της περιοχής έκτισε δίπλα στην πηγή, ναό αφιερωμένο στον Μιχαήλ Αρχάγγελο, επειδή χάρη στην σωτήρια παρέμβασή του θεραπεύθηκε η κωφάλαλη και μουγγή κόρη του», ανέφερε.

Εν συνεχεία, ανεφέρθη στο εν Χώναις Θαύμα του Μιχαήλ Αρχαγγέλου, όπως αναλυτικά περιγράφουν τα εσπερινά αναγνώσματα: «Εκατό χρόνια μετά ένας νέος της περιοχής, ονόματι Άρχιππος, αφιερώθηκε σε αυτό το ναό διακονώντας τον Μιχαήλ Αρχάγγελο, αλλά και τους ανθρώπους που προσέφευγαν στο ναό του ζητώντας την βοήθεια και την προστασία του. Οι ασκητικοί αγώνες του Αρχίππου αλλά και η χάρις του Μιχαήλ Αρχαγγέλου ανέδειξαν αυτό το προσκύνημα.

Όμως οι ειδωλολάτρες της περιοχής έδειχναν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τα πλήθη των χριστιανών που συνέρρεαν στην πηγή για να λάβουν την ίαση και την θεραπεία. Σχεδίαζαν λοιπόν να καταστρέψουν το ναό και να εκλείψουν την θεραπευτική δύναμη της πηγής, αναμειγνύοντας τα νερά του με το αγίασμα της πηγής και εκτρέποντας προς τα εκεί τη ροή ενός παραπλήσιου ποταμού με σκοπό να πλημμυρίσει ο τόπος για να γκρεμιστεί ο ναός. Δεν τα κατάφεραν όμως διότι ο Μιχαήλ Αρχάγγελος, μετά από προσευχή του Αρχίππου, φανερώθηκε και απέτρεψε τα σχέδια των ειδωλολατρών· χτύπησε μια πέτρα που βρισκόταν ακριβώς πάνω από το ναό και τότε, με το άκουσμα μιας βροντής, όλα τα νερά που έρχονταν καταπάνω στο ναό χωνεύτηκαν».

«Με το θαύμα τούτο ο Μιχαήλ Αρχάγγελος δίδει το μήνυμα ότι πάντοτε ανταποκρίνεται στα αιτήματα όλων όσων προσφεύγουν σε αυτόν και επιζητούν τη χάρη και τη μεσιτεία του», επεσήμανε ο σεβαστός Ποιμενάρχης στο πέρας της ομιλίας του.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιο στη μνήμη του Μιχαήλ Λαπιδάκη, κτήτορος του Ιερού Ναού, τον οποίο οικοδόμησε και αφιέρωσε στον Αρχάγγελο Μιχαήλ έχοντας ειλικρινή Πίστη και αγάπη προς τον αληθινό Θεό και ευχήθηκε όπως ο Θεός αναπαύσει τις ψυχές πάντων των διακονούντων και ανακαινιστών του Ιερού Ναού τούτου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.