Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκαν οι Λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιβολίων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου, του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου η οποία έχει οριστεί ως ιερή ημέρα μνήμης για την ενορία καθώς τελείται το Ιερό Κτιτορικό Μνημόσυνο υπέρ των αοιδίμων κτιτόρων και των Ιερέων της Ενορίας.

Την παραμονή της εορτής έγινε η υποδοχή αποτμήματος Ιερού Λειψάνου των σφαγιασθέντων νηπίων όπως κάθε χρόνο, και στην συνέχεια τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά της Αρτοκλασίας και του Θείου Κηρύγματος ιερουργούντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριου Καπενή.

Ανήμερα της εορτής έγινε η υποδοχή αποτμήματος Ιερού Λειψάνου και πέτρας από τον τόπο του λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου, και στην συνέχεια τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Νικοδήμου Τσιμόγιαννη Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου πλαισιωμένος από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Παύλο Κουντούρη, πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Γιαννούλη, πρωτοπρεσβύτερο π. Αντώνιο Γκίκα, πρωτοπρεσβύτερο π. Αριστείδη Ρούσσο, πρεσβύτερο π. Ιωάννη της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, πρεσβύτερο π. Σταμάτιο Νόννα, πρεσβύτερο και εφημέριο της Ενορίας π. Παναγιώτη Καρακίτσο και τον Διάκονο π. Απόστολο Μπάκουλη.

Το Θείο κήρυγμα εκφώνησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο ιεροκήρυκας π. Νικόδημος αναφερόμενος σε τρία σκέλη αρχίζοντας με το νόημα της εορτής των Χριστουγέννων, στην συνέχεια για το μαρτύριο του Αγίου Στεφάνου επεξηγώντας της έννοια του Διακόνου και τέλος αναφέρθηκε στην ζωή του αείμνηστου Στεφάνου τον οποίο είχε γνωρίσει και προσωπικά και στην αναγνώριση του Ιεραποστολικού του έργου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.