Το εσπέρας της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Νεαπόλεως, παρεκκλησίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

Στο κήρυγμα προς το ευσεβές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στον βίο του χαρισματικού ποιμένος και μετέπειτα Επισκόπου Αγίου Σπυρίδωνος, ενός από τους Οσίους 318 Θεοφόρους Πατέρες της Εκκλησίας, των εν τη Νικαία Α΄ Οικουμενική Συνόδω συνελθόντων. «Ο Άγιος Σπυρίδωνας δεν είχε τη μόρφωση και την ρητορική δεινότητα των υπολοίπων Πατέρων, όμως ξεχώρισε για την απλότητα της πίστεώς του προς τον Θεό, έλαμψε διά της χάριτος του Θεού και ηξιώθη να κηρύξει την ορθόδοξο χριστιανική πίστη.

Τα θαυματουργικά του έργα επιβεβαιώνουν τον Λόγο του Χριστού με τον οποίο συστήνει στους Μαθητές Του να μη φοβούνται να ομολογήσουν την αληθινή πίστη σε εκείνους που την αμφισβητούν, διότι είναι εφοδιασμένοι με την δύναμη και τη σοφία Του».

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στο πανηγυρίζον αριστερό κλίτος του Ιερού Ναού Αγίου Μύρωνος στον συνοικισμό Πίσσηδες, πόλεως Αγίου Νικολάου.

Ο σεβαστός Ποιμενάρχης ομίλησε στους πιστούς για το δίδαγμα του βίου και του έργου του Αγίου Σπυρίδωνος που είναι ανάγκη να μιμηθούμε αν θέλουμε να διατηρήσουμε την πίστη μας στον αληθινό Θεό: «Η ζωή της Εκκλησίας βρίσκεται στα χέρια του Θεού. Ας μην ξεχνούμε ότι ο Θεός κατευθύνει και ευλογεί τον κόσμο. Ας μην ξεχνούμε ότι τα πάντα εξαρτώνται από Αυτόν και τίποτε δεν εξελίσσεται τυχαία, γι᾽ αυτό και θα πρέπει να εμπιστευόμαστε με ταπείνωση την ζωή μας στον Θεό και να προσφεύγουμε πρωτίστως στην αγάπη Του. Έτσι θα μας οικονομήσει και θα μας οδηγήσει εκεί όπου είναι το συμφέρον για την ψυχή μας».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.