Ως είναι γνωστόν τα παρεκκλήσια και τα εξωκκλήσια είναι πολύ αγαπητοί ναΐσκοι στους φιλακόλουθους πιστούς. Ο ζήλος του οίκου του Θεού, όσο μικρός σε χώρο και αν είναι αυτός, τυγχάνει μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοση.

Έτσι σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, βρέθηκε στο εξωκκλήσι των Αγίων νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο χωριό Αιγιές, πάνω σ’ ένα όμορφο καταπράσινο και γεμάτο αγριολούλουδα λόφο. Χοροστάτησε στη Θ. Λειτουργία, την οποία τέλεσε με την ευλογία του ο πρωτοπρεσβύτερος π. Στέφανος Ταβουλάρης. Κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ο οποίος μίλησε για τους αγίους και το μαρτύριό τους συνδυάζοντας το μαρτύριο με τον λόγο του Χριστού που είπε μετά την Ανάστασή Του, ”λήψεσθε δύναμιν ἐπελθόντος τοῦ ῾Αγίου Πνεύματος ἐφ᾿ ὑμᾶς, καὶ ἔσεσθέ μοι μάρτυρες ἔν τε ῾Ιερουσαλὴμ καὶ ἐν πάσῃ τῇ ᾿Ιουδαίᾳ καὶ Σαμαρείᾳ καὶ ἕως ἐσχάτου τῆς γῆς”. (Πραξ. 1, 8).

Πλήθος προσκυνητών και ευλαβών χριστιανών κατέκλυσαν το εξωκκλήσιο, μέσα και έξω, και ο Σεβ. μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας διένειμε το παραδοσιακό κόκκινο αυγό.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.