Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, εορτή του συγχρόνου Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας μεγαλομάρτυρος Φωτεινής της Σαμαρείτιδος Ιεράπετρας.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβ. αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τονίζοντας ότι ο Κύριος θεράπευσε τον τυφλό της Ιεριχούς, και του χάρισε το αισθητό φως, αφού όμως διείδε ότι επίμονα ζητούσε το έλεός Του καί κραύγαζε το «Ιησού Υιέ Δαβίδ ελέησόν με», ήταν δε καθαρός και είχε το νοητό και εσωτερικό φως.

Στη συνέχεια μίλησε για τη ζωή του Οσίου Πορφυρίου και τα πλούσια χαρίσματα που τον είχε προικίσει ο Κύριος, με πρωταρχικά εκείνα της ταπείνωσης, της διόρασης και της αληθινής αγάπης για τον πάσχοντα άνθρωπο, και ευχήθηκε να έχομε όλοι την ευχή και την ευλογία του, αφού πέρασε και από την Ιεράπετρα και τη Μονή Καψά το έτος 1977 και ευλόγησε την Ιερά Μητρόπολή μας.

Πριν την Απόλυση τελέσθηκε το τεσσακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Νικολάου Σκοκάκη, ο οποίος για πολλά χρόνια υπηρέτησε Εκκλησιαστικός Σύμβουλος στην Ενορία Βαϊνιάς Ιεράπετρας.

Ακολούθως ο Σεβ. κ. Κύριλλος απένειμε το οφφίκιο του Πνευματικού της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας στον εορτάζοντα τα ονομαστήριά του και ιερατικώς Προϊστάμενο του Ι.Κ.Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριο Αγγελάκη και του ευχήθηκε πατρικά να συνεχίσει με περισσότερο ζήλο και αγάπη για τον πάσχοντα άνθρωπο την διακονία της εξομολογήσεως, που είχε λάβει με προφορική εντολή από τον μακαριστό Γέροντα Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρό Ευγένιο, με τις πρεσβείες και την ευλογία του Οσίου Πορφυρίου, ώστε οι άνθρωποι να αναπαύονται στο πετραχήλι του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.