Την εορτή του Αγίου Πνεύματος τίμησαν χθες, Δευτέρα 8/ 21 Ιουνίου, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Η τιμή και η λατρεία αποδόθηκε προς το Άγιο Πνεύμα στον τόπο επιφοιτήσεως Του, στο Υπερώον στην Αγία Σιών.

Το απόγευμα της Κυριακής τελέσθηκε Εσπερινός στο παρεκκλήσιο του Κοιμητηρίου και ανεγνώσθησαν οι ευχές της Πεντηκοστής-Γονυκλισίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιεραπόλεως κ. Ισιδώρου.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η θεία Λειτουργία στον Ναό της Αγίας Τριάδος της Πατριαρχικής Σχολής, προξάρχοντος και πάλι του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιεραπόλεως κ. Ισιδώρου, συλλειτουργούντων αυτώ των Αρχιμανδριτών π. Στεφάνου, π. Διονυσίου και π. Μακαρίου του Ιερέως π. Αθανασίου, του εφημερίου του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιακώβου π. Γεωργίου Μπαράμκη και Ιερέων των Εκκλησιών Ρωσίας και Ρουμανίας, του Ιεροδιακόνου π. Πατρικίου και ψαλλόντων των μαθητών της Σχολής υπό τον κ. Βασίλειο Γκοτσόπουλο και τον π. Συμεών, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος κ. Ευαγγέλου Βλιώρα και του προσωπικού του Προξενείου.

Μετά την απόλυση της θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία και ανεγνώσθησαν πάλι οι ευχές της Πεντηκοστής με Γονυκλισία, μία στο Παρεκκλήσιο, μία στην Κατακόμβη και δέηση στον Τάφο του Δαυΐδ εσωτερικώς και τρίτη πάνω από το Υπερώον.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.