Την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος Γαρίτσης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στο κήρυγμά του ανέλυσε την προφητεία του Ιεζεκιήλ, που διαβάζεται την Κυριακή της Πεντηκοστής, σύμφωνα με την οποία ο Κύριος θα συνάξει από κάθε γωνιά της γης, τους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι αγαπούν τον Θεό. Και θα τους καθαρίσει, με ύδωρ καθαρό, από κάθε αμαρτία, αλλά και από κάθε ειδωλολατρία. Αυτό το γεγονός εκπληρώθηκε με την επιδημία του Παναγίου Πνεύματος επί των κεφαλών των Αγίων Αποστόλων. Ένα χαρακτηριστικό του Αγίου Πνεύματος είναι η ενότητα των Χριστιανών. Ο Παράκλητος συγκροτεί και συντηρεί την Εκκλησία μας, εντός της οποίας όλοι μας  “Ἐν ἑνὶ στόματι καὶ μιᾷ καρδίᾳ” ανυμνούμε και δοξολογούμε την Αγία Τριάδα. Ακόμη ο Παράκλητος χορηγεί την καλή αλλοίωση στον πιστό, στον άνθρωπο εκείνο που ζει κατά Χριστόν και αγωνίζεται καθημερινά κατά των παθών του, προκειμένου να πραγματώσει στην ζωή του το Θείο θέλημα.

Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ανάγκη της ενότητος του λαού μας, κυρίως σε αυτή την δύσκολη εποχή που ζούμε, όπου ξένα και εγχώρια κέντρα προσπαθούν παντοιοτρόπως να μας διχάσουν, να μας αποχριστιανίσουν και να μας αφελληνίσουν. Δεν μπορούμε πουθενά αλλού να βρούμε την ενότητα εκτός από την Εκκλησία μας.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε ο Τριαδικός Θεός να δίδει την καλή αλλοίωση σε όλους του Χριστιανούς, ώστε να πορεύονται στην οδό της μετανοίας και της σωτηρίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον κ. Λάζαρο Παπαϊωάννου, αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Γερμανο-Ελληνικής Φιλίας και μεγάλο ευεργέτη της Ι.Μ. Κερκύρας, το τιμητικό διάσημο της τοπικής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος. Το επιβραβευτήριο γράμμα ανέγνωσε ο κ. Κωνσταντίνος Θύμης, Γραμματέας της Ι.Μ. Κερκύρας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.