ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ: Την Δευτέρα 28 Μαϊου 2018 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος Γαρίτσης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στο κήρυγμά του, παίρνοντας αφορμή από την διδαχή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, υπογράμμισε τις τρεις αλλοιώσεις που βίωσαν οι Άγιοι Απόστολοι, άμα τη επιδημία του Παρακλήτου, κατά την ημέρα της Πεντηκοστής. Πρωτίστως αλλοιώθηκε ο νους των Αποστόλων.

Μέχρι και πριν την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος οι Μαθητές σκέπτονταν με κριτήρια κοσμικά. Όταν ο Κύριος τους ομίλησε περί της Βασιλείας των Ουρανών, εκείνοι άρχισαν να φιλονικούν, για το ποιός θα κατείχε την πρώτη θέση σε αυτήν.

Με τον φωτισμό του Παρακλήτου οι Μαθητές απέκτησαν την αυτογνωσία, ταπεινώθηκαν, παρομοιάζοντας τους εαυτούς τους με σκύβαλα. Κατά δεύτερον, ο Παράκλητος αλλοίωσε τους Αποστόλους στην καρδιά. Πριν οι Μαθητές σκέφτονταν τις εργασίες τους και τα κοινωνικά τους θέματα.

Τώρα πλέον, αναβαπτισμένοι από το πυρ της Θεότητος, αισθάνονται ότι το πολίτευμά τους βρίσκεται στον ουρανό. Αφήνουν όλα τα υλικά και τα γήινα και ξεκινούν τον ευαγγελισμό της οικουμένης. Και κατά τρίτον, το Πανάγιο Πνεύμα αλλιώνει την γλώσσα των Αποστόλων.

Γίνονται αλιείς πάνσοφοι. Ενώ μέχρι πρότινος ήταν κρυμμένοι δια τον φόβο των Ιουδαίων, τώρα ο Παράκλητος τους δίνει την τόλμη, εξέρχονται και ομιλούν την γλώσσα της αληθείας, την γλώσσα του Θεού, καταγγέλλοντας σε όλα τα έθνη τον Αναστάντα εκ νεκρών Ιησού Χριστό.

Αψηφούν οιονδήποτε κίνδυνο, ακόμα και τον θάνατο, διότι πυρπολούνται από αγάπη για τον Διδάσκαλό τους.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε ο Τριαδικός Θεός να δίδει την αυτήν αλλοίωση σε όλους του Χριστιανούς, ώστε να πορεύονται στην οδό της μετανοίας και της σωτηρίας.

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ι.Μ. Κερκύρας

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ι.Μ. Κερκύρας

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ι.Μ. Κερκύρας

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ι.Μ. Κερκύρας

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ι.Μ. Κερκύρας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.