Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Την παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελήμων ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Διώνης. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ασωμάτων.
Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής του Αγίου Νικολάου, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώ­τατος ιερούργησε στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ιάσμου, παρουσία τοπικών αρχών και πλήθους πιστών. Στον λόγο του αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Άγιο και τον βίο του, ο οποίος ως προστάτης των ναυτικών, ηρεμεί την κυματισμένη θάλασσα, ταυτόχρονα όμως κατανύσσει και τα κύματα του βίου κάθε πιστού και ευχήθηκε διά πρεσβειών του Αγίου Νικολάου, υγεία, δύναμη και κάθε καλό στη ζωή όλων.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμι­ώτατος τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση για τους ηρωικώς πεσόντες Ιασμιώτες στη μάχη του Πόγραδετς:

Ευάγγελο Ματσιούδη,

Κωνσταντίνο Μπαξεβανίδη,

Απόστολο Πολίτη

Δημήτριο Πουρνάρα.

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον εορτάζοντα Αντι­περιφρειάρχη Ροδόπης κ. Νικόλαο Τσαλικίδη, και του ευχήθηκε για την ονομαστική του εορτή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.