Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας το διήμερο 5 και 6 Δεκεμβρίου 2023, με επίκεντρο τον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό της πόλης.

Mε την ευκαιρία της πανηγύρεως του Ιερού Καθεδρικού Ναού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός επισκέφθηκε την όμορφη πόλη (μέχρι τον 8ο αιώνα ονομαζόταν Βέρεια), ανταποκρινόμενος σε ευγενική πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Στάρας (Παλαιάς) Ζαγοράς κ. Κυπριανού.

Εκτός από τον οικείο Μητροπολίτη κ. Κυπριανό των ιερών Συνάξεων του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βελίκης κ. Σιώνιος, ηγούμενος της Σταυροπηγιακής Μονής του Μπάτσκοβο, και ο Επίσκοπος Βελεβουσδίου κ. Ισαάκ, β΄ βικάριος της επαρχίας Σόφιας.

Τόσο στην προσφώνηση του επιχωρίου Μητροπολίτου όσο και στην αντιφώνηση του Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού τονίσθηκε η αναγκαιότητα της εν αγάπη ενότητας του Εκκλησιαστικού Σώματος και της συνεργασίας των Εκκλησιών, που διακονούν όμορες περιοχές, όπως αυτές της επαρχίας Στάρας Ζαγοράς (Βόρεια Θράκη) και της επαρχίας Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου (Δυτική Θράκη).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου σε ανάμνηση της επισκέψεώς του προσέφερε στον επιχώριο Ιεράρχη Στάρας Ζαγοράς αγιογραφημένη εικόνα της Παναγίας ʺΤο Ρόδον το Αμάραντονʺ, έργο της Εβρίτισσας αγιογράφου Σοφίας Παπάζογλου, για να του υπενθυμίζει την γενέτειρά του, το Καζανλούκ, στην κοιλάδα των Ρόδων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.