Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην πόλη των Τρικάλων.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ Χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Συνέσιος Στάθης ο οποίος και αναφέρθηκε στην ζωή του Αγίου Νεκταρίου.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας απονεμήθηκε ένα χρηματικό έπαθλο στην μαθήτρια Άννα Λάσκου, του 1ου Λυκείου Τρικάλων, η οποία πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία στις πανελλαδικές εξετάσεις μεταξύ των υποψηφίων των Λυκείων της Ενορίας και εισήχθη στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που καθιερώθηκε από φέτος, με μέριμνα του προϊσταμένου του Ιερού Ναού και Πρωτοσυγκέλλου της καθ’ ημάς Μητροπόλεως, π. Αλεξίου Κανίνα.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας τέθηκε προς προσκύνηση και Ιερό Απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.