Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού.

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου στο Κολουέζι, τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάγκας, κ. Μελετίου, πλαισιωμένου των Ιερέων και των Διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την κυριώνυμο ημέρα, 9 Νοεμβρίου 2022, τελέστηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κατάγκας, κ. Μελέτιος, πλαισιωμένος από τον Θεοφ. Επίσκοπο Κωνσταντιανής, κ. Κοσμά και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, αναφερόμενος στη μορφη του Αγίου Νεκταρίου και το πόσο μπορεί ο Αγιος στην εποχή μας να αποτελέσει αφετηρία για άσκηση και πνευματικό αγώνα.

Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, κλήρος και λαός, λιτάνευσαν την Ιερά Εικόνα του Αγίου πέριξ της Ιεράς Μονής και όταν η πομπή έφθασε στο σημείο που βρίσκεται ο τάφος της μακαριστής Θεανώς Μουσδελεκίδου της Εδεσσαίας, διαβάστηκε η ευχη του τρισαγίου για ανάπαυση της ψυχής της.

Να σημειωθεί ότι η «Μητέρα Θεανώ», όπως την αποκαλούσαν οι Κονγκολέζοι αδελφοί μας, προσέφερε σπουδαίο και πλούσιο πνευματικό έργο στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκας, για το οποίο ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει πτυχές και γεγονότα από την ζωή της, τα οποία σημάδεψαν το έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.