Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε φέτος η μνήμη του Αγίου Μύρωνος στην συνοικία «Πίσσηδες», πόλεως Αγίου Νικολάου.

Το εσπέρας της Τετάρτης 7 Αυγούστου, η Ενορία Αγίου Μύρωνος, πόλεως Αγίου Νικολάου, υπεδέχθη τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγιωτάτου Επισκόπου Κρήτης, Μύρωνος του θαυματουργού. Το Ιερό Λείψανο παρεδόθη με αποφάσει της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης και με την ευλογία του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, στον Σεβασμ. Ποιμενάρχη μας κ. Γεράσιμο από τον π. Νικόλαο Κρητσωτάκη, Εφημέριο της Ενορίας Αγίου Μύρωνος Μαλεβιζίου. Το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου εναπετέθη εις ευλογία διηνεκή στον ομώνυμο Ιερό Ναό του.

Εν συνεχεία τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός και ο Παρακλητικός Κανών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

Στην ομιλία του προς τους ευσεβείς χριστιανούς, ο Σεβασμ. Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο για την άδειά του να μεταφερθεί και να παραμείνει στην Ενορία τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μύρωνος, ώστε οι πιστοί να λαμβάνουν ες αεί την χάρη και την ευλογία του.

Ακολούθως ανεφέρθη στη ζωή και το έργο του Αγίου Μύρωνος που έζησε κατά την περίοδο των διωγμών των πρώτων χριστιανικών αιώνων και επεσήμανε τα κοινά στοιχεία του με τον βίο του σύγχρονού του, Αγίου Νικολάου.

Διακρίθηκαν για την βαθιά τους πίστη στον Θεό, για την αγαθότητα και την ευσπλαχνία τους. Αγωνίσθηκαν μαρτυρικώς για να διαδώσουν την πίστη του Χριστού, ενώ με τη ζωή, το ήθος και τα θαύματά τους προσέλκυσαν πολλούς ειδωλολάτρες στον Χριστιανισμό και τελείωσαν την ζωή τους ασκητικά.

Ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Μύρωνος, πόλεως Αγίου Νικολάου, π. Εμμανουήλ Σαρρής απηύθυνε θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες στον Σεβασμ. Μητροπολίτη κ. Γεράσιμο, διότι μερίμνησε με δικές του ενέργειες για την έλευση και την παραμονή του Ιερού Λειψάνου στην Ενορία.

Ανήμερα της Εορτής, το πρωί της Πέμπτης 8 Αυγούστου, τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης ο οποίος ομίλησε περί του βίου του μεγάλου Κρητός Αγίου Μύρωνος που διακρίθηκε για την μεγάλη πίστη, την ταπείνωση και την αγάπη του προς τον Θεό, ο οποίος τον αξίωσε να επιτελεί ακόμη και στις μέρες μας πολλά θαύματα στις ζωές των χριστιανών που επικαλούνται το άγιο όνομά του.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.