Με λαμπρότητα τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός, την Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2023, στον Ιερό Ναό Αγιου Μεγαλομάρτυρος Μάμαντος της κοινότητας Επισκοπειού.

Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας πλαισιούμενος από τους Πρωτοπρεβυτέρους Κυπριανό Παπαδόπουλο και Μάριο Ιωαννίδη, τον Οικονόμο Θεόφιλο Αλχούρι, και τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Μάμαντος. «Ο Άγιος στάθηκε ακλόνητος στην πίστη του και στην αγάπη του στον Χριστό. Ομολόγησε με παρ­ρη­σία ότι γι᾽αυτήν τίποτε δεν είναι σπουδαιότερο από τον Χρι­στο,στον οποίο αφιέρωσε ήδη ολό­κλη­ρο το είναι του,την ψυχή του, την αγάπη του, και αυτήν ακόμη τη ζωή του, γιατί γνω­ριζε και πίστευε ότι τίπο­τε δεν αξί­ζει περισσότερο από το να μείνει ενωμένος με τον Χριστό, τι­ποτε δεν αξίζει πε­ρισ­σο­τερο από το να χαρί­σει τα πάντα σ᾽ Αυ­τον που είναι τα πάντα για τη ζωή του, αλλά και τίποτε δεν αξίζει περισ­σο­τερο από την αιωνια ζωή, την οποία υπό­σχεται ο Χριστός σε όσους ομολογούν την πίστη τους σε Εκείνον και θυσιά­ζουν τη ζωή τους για την αγάπη του».

Επίσης, ο Μητροπολίτης Ταμασού τόνισε ότι ο πανηγυρίζων ναός συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια από την ημέρα που εγκαινιάσθηκε.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Μητροπολίτης Ταμασού απέδωσε τιμητική πλακέτα εκ μέρους των ιερέων και της εκκλησιαστικής επιτροπής της ενορίας, προς την κ. Αγγελική Θεοδώρου, για τα 30 χρόνια προσφοράς της στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Επισκοπειού.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του ιερού λειψάνου του Αγίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.