Με λαμπρότητα εορτάσθηκε κι εφέτος η μνήμη του Αγίου Μακαρίου Αρχιεπισκόπου Κορίνθου του Νοταρά στο χωριό Μύλοι της Σάμου, στις 16 Μαΐου 2024, σύμφωνα με την ζωηρή τοπική παράδοση.

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Μύλων τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Σελλής αναφερόμενος στην φιλοκαλική αναγέννηση του 18ου αιώνος, της οποίας ο Άγιος Μακάριος υπήρξε εμπνευστής και πρωτοστάτης.

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 στον ως άνω Ιερό Ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στον Όρθρο, ιερούργησε, ομίλησε και προέστη μικράς Λιτάνευσης εντός του παραδοσιακού χωρίου των Μύλων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη ζωή και την πολιτεία του Αγίου Μακαρίου τονίζοντας την διέλευσή του από το νησί και συγκεκριμένα από το χωριό των Μύλων, τα θαύματα που επιτέλεσε ο Άγιος αλλά και την μεγάλη πνευματική κληρονομιά που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.