ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΧΕΡΡΟΝΗΣΟΥ

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, επί τη Εορτή του Αγίου Λογγίνου του Εκατοντάρχου, Προστάτου της Εξωτερικής Φρουράς των Καταστημάτων Κράτησης, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στο ευσεβές εκκλησίασμα περί της προσωπικότητος του Αγίου Λογγίνου, του πρώτου στρατιωτικού Αγίου που υπήρξε αδιάψευστος μάρτυρας και ομολογητής του Πάθους του Σταυρού και της Αναστάσεως του Ιησού Χριστού, γι’ αυτό και δεν μπόρεσε να αποκρύψει την αλήθεια του Λόγου τους Ενός και μοναδικού αληθινού Θεού. Χαρακτηριστικά ανέφερε από τον βίο του ότι όταν στρατιώτες εισήλθαν με εντολή του Ρωμαίου αυτοκράτορα στο σπίτι του για να τον αποκεφαλίσουν, εκείνος, αφού τους φιλοξένησε, έσκαψε τον τάφο του και τους κάλεσε να εκτελέσουν το χρέος τους.
Ο σεβαστός Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Νεαπόλεως για την παρουσία και τη συμμετοχή τους στην Θεία Λειτουργία και εξήρε την ευσέβεια και την ευλάβεια με την οποία τιμούν κάθε χρόνο, ανελλιπώς, τον Προστάτη τους Άγιο Λογγίνο, κατακλείοντας ως εξής: «Αγαπητοί μου αδελφοί, να φροντίζετε τους ανθρώπους που φιλοξενούνται στο Κατάστημα Κράτησης Νεαπόλεως, διότι είναι και εκείνοι άνθρωποι όπως όλοι εμείς. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι στον κόσμο· υπάρχουν άνθρωποι λιγότερο ή περισσότερο ασθενείς ανάλογα με το βάρος της αμαρτίας. Ευχόμαστε λοιπόν σε εσάς που έχετε αναλάβει το έργο της φροντίδος και της μέριμνας των ανθρώπων αυτών να έχετε πλούσια τα ελέη και την χάρη του Θεού».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.