Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, κατά την σημερινή εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Π. Πατριαρχικό Ναό, από του Παραθρονίου.

Κατά παράδοση, στον Πατριαρχικό Θρόνο τοποθετήθηκε η εικόνα του Αγίου και η Πατριαρχική ράβδος, και εκτέθηκαν σε προσκύνηση από τους πιστούς τα ιερά του λείψανα.
Εκκλησιάστηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας και Σηλυβρίας κ. Μάξιμος.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Παναγιώτατος προήγαγε τον Άρχοντα κ.Γεώργιο Μπακόπουλο από Β’ σε Α΄ Δομέστιχο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, και ακολούθως απένειμε στον Μουσικολ κ. Γεώργιο Κιοσέογλου το οφφίκιο του Άρχοντος Α’ Δομεστίχου της Μ.Χ.Ε..
Στη συνέχεια ο Πατριάρχης τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αειμνήστων Ιεραρχών του Θρόνου Γέροντος Εφέσου Χρυσοστόμου, διατελέσαντος Καθηγητού Αυτού στην Χάλκη, και Νεοκαισαρείας Χρυσοστόμου.
Την παραμονή ο Παναγιώτατος χοροστάτησε στον Μ. Εσπερινό της εορτής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.