Την Δευτέρα 22 Ιουλίου το εσπέρας, οι Σεβασμ. Μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος μετέβησαν με πλοιάριο στο νησί της Κολοκύθας, κοντά στην Ελούντα, για να συμμετάσχουν στην πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου ιερομάρτυρος Φωκά που βρίσκεται εκείσε. Πλήθος πιστών προσήλθε στον Εσπερινό που τελέσθηκε χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος για να προσκυνήσει στη χάρη του εορτάζοντος Αγίου.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος προσεφώνησε καταλλήλως τον φιλοξενούμενο λίαν αγαπητό Σεβασμ. Αρχιερέα κ. Παντελεήμονα και τον ευχαρίστησε που απεδέχθη την πρόσκλησή του να προΐσταται της πανηγύρεως.

Τον λόγο έλαβε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ο οποίος ομίλησε για τις αρετές του τιμώμενου Αγίου Φωκά: την ταπεινότητα, την γενναιότητα και την αστείρευτη αγάπη του προς τον αληθινό Θεό. Εν συνεχεία ανεφέρθη στους αδιατάρακτους δεσμούς που ενώνουν τις δύο ακριτικές περιοχές της Ελλάδος, τη Θράκη με την Κρήτη.

Και σημείωσε πως σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, αποτελεί ιερό χρέος για την Εκκλησία και το Γένος των Ελλήνων η διαφύλαξη της Πίστεως και των παραδόσεων που παραλάβαμε από τις θυσίες των προγόνων μας και η διατήρηση ενός πνεύματος ενότητος και αγάπης απέναντι στις κατά καιρούς αμφισβητήσεις της εθνικής μας κυριαρχίας.


Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.