Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 το πρωί, τιμήθηκε, όπως κάθε χρόνο, η εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στον Ορφανοτροφείο αρρένων της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, όπου ευρίσκεται ο τάφος του ιδρυτού του, μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος Γρηγορίου Πλειαθού (1922-1968), ο οποίος εκοιμήθη στις 23 Ιουλίου 1971.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων του Αρχιμ. Νεκταρίου Ευγενικού – Διευθυντού του Ορφανοτροφείου και του Οικον. Αναστασίου Χρήστου-Προϊσταμένου της Ενορίας Τιμίου Προδρόμου Χαλκίδος.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Γρηγορίου και στη διδασκαλία του, που εδραίωσε την Εκκλησία κατά την περίοδο που κλυδωνιζόταν από τις αιρετικές δοξασίες.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στον μακαριστό προκάτοχό του Μητροπολίτη Χαλκίδος Γρηγόριο (Πλειαθό), ο οποίος, για την πολύπλευρη ποιμαντική και φιλανθρωπική του δράση, χαρακτηρίζεται μέχρι σήμερα, ως άνθρωπος μπροστά από την εποχή του.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, με ορισμένους εκ των εκκλησιασθέντων πιστών, τέλεσε τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.