Το εσπέρας της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον κοιμητηριακό Ιερό Ναό Αγίου Ευμενίου στις Τάπες.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ομίλησε σχετικώς με τα χαρίσματα του Αγίου Ευμενίου, Επισκόπου Γορτύνης, όπως τα απαριθμεί ο Ιωσήφ ο Υμνογράφος, ο συντάκτης του ασματικού Κανόνος του Αγίου. «Ο Άγιος Ευμένιος προσπαθούσε να κάνει πράξη στη ζωή του όσα δίδαξε ο Χριστός και όσα άφησαν ως παρακαταθήκη οι ιδρυτές της Εκκλησίας της Κρήτης, οι Απόστολοι Παύλος και Τίτος. Όπως αναφέρει ο ιερός υμνογράφος διακρίθηκε διότι έγινε «δοχείον του Πνεύματος», είχε δηλαδή μέσα στην ψυχή και την καρδιά του την χάρη του Θεού, την οποία απέκτησε διά της ταπεινότητος, της διαρκούς ασκητικής διαθέσεως και της πνευματικής προσπαθείας.

Έτσι, όντας καθαρός, φωτισμένος και υγιής ψυχικά και πνευματικά, μπορούσε να κατανοήσει το Νόμο και το Θέλημα του Θεού και να το εφαρμόσει στη ζωή του. Κατά δε την αρχιερατεία του ως Επίσκοπος Γορτύνης δεν έπαψε ποτέ να κηρύσσει το Ευαγγέλιο Χριστού, να διδάσκει στους ανθρώπους την αληθινή πίστη, γι᾽ αυτό και ο Χριστός τον τίμησε δίδοντάς του το θαυματουργικό χάρισμα».

Στο πέρας του λόγου του, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους ευσεβείς χριστιανούς να μιμηθούν κατά το μέτρο του δυνατού τα χαρίσματα του εορτάζοντος Κρητικού Αγίου: «Να είμαστε ταπεινοί και να έχουμε συναίσθηση της αμαρτωλότητός μας για να μπορούμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα της ψυχής μας· διότι τότε θα έρθει η χάρις του Θεού και θα μας φωτίσει για το πώς πρέπει να πορευθούμε στη ζωή μας».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.