Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κορυφώθηκαν σήμερα, Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 οι εορτασμοί επί τη εορτή του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Να αναφερθεί ότι ο Άγιος Ευδόκιμος ασκήθηκε στην Μονή Βατοπαιδίου, όπου μέχρι και σήμερα τα χαριτόβρυτα λείψανά του, φυλάσσονται ως πολύτιμος πνευματικός θησαυρός.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεόδοσιος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ.

Να αναφερθεί ότι στο δεξιό χορό των αναλογίων πλαισίωναν ο Γέροντας Δαμασκηνός από τη Νέα Σκήτη και η συνοδεία του, ενώ τον αριστερό χορό οι Βατοπαιδινοί Πατέρες.

Μετά το πέρας της λατρευτικής σύναξης ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα, όπου εκεί ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος αναφέρθηκε στον τιμώμενο άγιο Ευδόκιμο.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε γι΄ ακόμη μια φορά τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ, τόσο για την πρόσκληση να προεξάρχει της ιεράς πανηγύρεως όσο και για την πολύτιμη βοήθεια στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.