Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στην πόλη της Λαμίας η πανσέβαστος μνήμη του αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου, Επισκόπου Ιλλυρικού και της αγίας μητρός αυτού Ανθίας.

Επίκεντρο της Εορτής, το Πανηγυρίζων Ιερό Παρεκκλήσιο του αγίου, το οποίο ευρίσκεται εντός του Ενοριακού – Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού του αγίου Αθανασίου Λαμίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, προηξήρχε της Ευχαριστιακής συνάξεως, συλλειτουργών μετά των δύο Ιεροκηρύκων της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ανθίμου Νεραντζή και π. Βαρθολομαίου Κάσση, του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού του αγίου Δημητρίου Λαμίας, Αιδεσιμολ. Πρεσβ. π. Δημητρίου Ατματζίδη, των Εφημερίων της Ενορίας Αιδεσιμ. Πρεσβ. π. Παναγιώτου Λιτόπουλου και π. Αθανασίου Ντζόϊδου, του Ιερολ. Αρχιδιακόνου π. Ευσταθίου Κατόπη και του Διακόνου του Ναού π. Νικολάου Πολυζώη.

Τους Ιερούς ύμνους των ακολουθιών απέδωσε θαυμάσια μικρά βυζαντινή χορωδία υπό την καθοδήγηση του Πρωτοψάλτου του Ναού, Καθηγητού κ. Σεραφείμ – Παναγιώτου Κυρίτση.

Στο κήρυγμά του προς το πολυπληθές Εκκλησίασμα, ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον αγιασμένο βίο του Ιερομάρτυρος Ιεράρχου αγίου Ελευθερίου, καθώς και στο μαρτυρικό τέλος που υπέμεινε υπέρ Χριστού μαζί με την αγία μητέρα του Ανθία.

Αναλύσας το αναγνωσθέν Αποστολικό ανάγνωσμα της εορτής ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προτροπή του Αποστόλου Παύλου προς τον Τιμόθεο : « μὴ οὖν ἐπαισχυνθῇς τὸ μαρτύριον τοῦ Κυρίου ἡμῶν μηδὲ ἐμὲ τὸν δέσμιον αὐτοῦ, ἀλλὰ συγκακοπάθησον τῷ εὐαγγελίῳ κατὰ δύναμιν Θεοῦ,(Τιμ. Β΄ 1.8)» και ωμίλησε για την αφοσίωση που πρέπει όλοι οι χριστιανοί να δείχνουμε προς το Ευαγγέλιο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.