Με τη δέουσα λαμπρότητα και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας της ιεράς νήσου Τήνου, η Κυριακή των Αγίων Πατέρων των συγκροτησάντων την Α΄ εν Νικαία Αγία Οικουμενική Σύνοδο και η ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Δωροθέου, Επισκόπου Τύρου, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά Του ονοματήρια ο Ποιμενάρχης ημών, Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β'.

Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή όλων των Ιερέων της Νήσου, ενώ την κυριώνυμο ημέρα ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Συμμετείχαν η Έπαρχος Τήνου, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, ο Τήνιος εκδότης-δημοσιογράφος κ. Αντώνης Δελατόλας, μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, η Πρόεδρος και μέλη της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Η Μεγαλόχαρη», Εκκλησιαστικοί Επίτροποι, Διευθυντές Σχολείων και εκπαιδευτικοί, Προϊστάμενοι Υπηρεσιών, οι εργαζόμενοι στο Ιερό Ίδρυμα, Πρόεδροι και μέλη Συλλόγων και Φορέων, Ιεροψάλτες, Διακονητές, και ευλαβείς Χριστιανοί.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία επί τη ονοματική εορτή του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, όπου ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, αναφερθείς πρωτίστως στη ζωή και το έργο του τιμωμένου Αγίου, ευχαρίστησε εκ μέρους του εορτάζοντος Ποιμενάρχου μας όλους τους συνεορταστές που έσπευσαν να τιμήσουν με την προσευχητική τους παρουσία τον Πνευματικό τους Πατέρα και Επίσκοπο.

Τους ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.