Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του εκ Κορησού, στην Κορησό της Καστοριάς, τέλεσε την Θεία Λειτουργία την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023, ο Μητροπολίτης Καστορίας κ.Καλλίνικος.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στον άγιο Διονύσιο μέσα από τον βίο του, τον οποίο συνέγραψε ο βιογράφος του μοναχός Μητροφάνης, εστιάζοντας στα όσα λέγει για την πατρίδα του την Κορησό, για τους γονείς του, για την παιδεία του και την “φωτιά” της Θεογνωσίας που έκαιγε μέσα του.

Κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο εορτάζων εφημέριος του χωριού π.Διονύσιος Παπαιωαννίδης και οι δυό διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πριν την απόλυση της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος αφού ευλόγησε τα εορταστικά κόλλυβα του Αγίου, ευχήθηκε ο Άγιος Διονύσιος να προστατεύει την πατρίδα του, την Κορησό και να εμπνέει του χριστιανούς. Επίσης είπε ότι είναι ημέρα εκλογών και ο λαός θα επιλέξει ελεύθερα την κυβέρνησή του. Συγχρόνως, συνέχισε, ως Έλληνες καλούμαστε να επιλέγουμε σε κάθε στιγμή της ζωής μας, την Ελληνορθόδοξη παράδοση που έχει την αλήθεια για τον Θεό και τον άνθρωπο.

Τέλος προσφέρθηκε κέρασμα στην πλατεία του χωριού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.