Την ετήσια πανήγυρή της πραγματοποίησε η ενορία του Αγίου Δημητρίου στο Maasmechelen της επαρχίας του Λιμβούργου, στο Βέλγιο.

Η ενορία του Maasmechelen είναι από τις παλαιότερες ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου και ιδρύθηκε το 1964, όταν Έλληνες μετανάστες έφτασαν ως εργάτες στην περιοχή.

Την ίδρυσε ο τότε Αρχιερατικός Επίτροπος Βελγίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας στην οποία υπάγονταν το Βέλγιο μέχρι το 1969, και σήμερα Μητροπολίτης πρώην Βελγίου Παντελεήμονας όταν έφτασε στην περιοχή και ίδρυσε εκ του μηδενός ενορίες για να καλυφθούν οι ανάγκες των πιστών, οι οποίοι εγκατέλειπαν την Ελλάδα και έφταναν στο Βέλγιο για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι ενορίες αυτές, σήμερα, αποτελούν σημεία αναφοράς της δεύτερης και τρίτης γενιάς των μεταναστών, οι οποίοι ζουν απόλυτα προσαρμοσμένοι στην βελγική πραγματικότητα, αλλά προσπαθούν να κρατούν αμείωτη την ευσέβεια και την παράδοση των προγόνων τους.

Στην αρχιερατική θεία λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Ιωακείμ Αρχοντός, ο οποίος ανέλυσε ένα απόσπασμα από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας σε σχέση με τη ζωή και τη δράση του τιμώμενου Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, ο οποίος διώχθηκε και μαρτύρησε για την αγάπη του Χριστού. Σήμερα, αιώνες μετά το μαρτύριο του, ο Μυροβλήτης Άγιος μεγαλύνεται και τιμάται, και μέσω αυτού δοξάζεται και λατρεύεται το όνομα του Θεού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας ευχαρίστησε τον ιερατικώς προϊστάμενο της ενορίας, π. Αθανάσιο Καρατζογιάννη για την καλή οργάνωση της ενορίας και της πανηγύρεως, τους κληρικούς και τους πιστούς, οι οποίοι συνάχθηκαν να τιμήσουν τον μεγάλο Άγιο Προστάτη της Ενορίας στο Μαασμέχελεν.

Ακολούθησε δεξίωση στο ενοριακό κέντρο του Ναού.
Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στη Μητρόπολη Βελγίου

Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στη Μητρόπολη Βελγίου

Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στη Μητρόπολη Βελγίου

Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στη Μητρόπολη Βελγίου


Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στη Μητρόπολη Βελγίου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.